Met je vriendinnen op wintersport

Tips wintersport vriendinnen vakantie.

Een wintersport vakantie met je vriendinnen boeken?
Dan hebben wij de volgende tips voor je. Samen naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Duitsland. Gezellig. Bij een ski vakantie komen er echter andere zaken om de hoek kijken dan een bij een strandvakantie of stedentrip. Je ski vaardigheid bijvoorbeeld. Als er één vriendin bij is die nog nooit op skivakantie is geweest, heeft dat gevolgen voor alle deelnemers aan het vriendinnen uitje.

Topparken Wellness Vakantie banner


Voor de eerste keer op wintersport?  Kies voor Oostenrijk.

Indien jullie niet weten voor welk wintersport land  je moet kiezen, kunnen wij Oostenrijk als wintersport land aanbevelen. Wintersport Oostenrijk is altijd een goede keuze. Nergens anders vind je zoveel kilometers mooie pistes en uitstekende apres ski mogelijkheden.


Je kunt een wintersport chalet Oostenrijk direct aan de piste huren of kiezen voor een hotel op basis van half pension. Zeker niet onbelangrijk, de afstand Nederland-Oostenrijk is met de bus, auto of trein goed te doen en je vindt er ook wintersport accommodaties voor grote groepen. Allemaal zaken die kunnen meespelen bij de keuze van jullie wintersport uitje. Daar komt bij dat Oostenrijk ook veel skipistes voor beginners heeft.

vriendinnen in de sneeuw

Kies een wintersport gebied Oostenrijk met mogelijkheden voor beginners.

Als één van de vriendinnen nog nooit de lange latten heeft ondergebonden, kies dan altijd voor een wintersport gebied met een groene of blauwe kleur piste. Groene skipistes zijn er voor de beginners, de blauwe voor de wintersporters met enige ski ervaring. Als we naar Oostenrijk kijken zien we overal wel skigebieden met pistes voor beginners.


Kijk met name maar naar de skipistes in Karinthië. Veel mensen kennen Karinthië van de vele meren en wandelmogelijkheden in de zomervakantie. Karinthië is echter ook een ideaal gebied voor beginnende wintersporters. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Salzburgerland of Tirol is het wintersport gebeuren wat minder grootschalig. Gezellig is het er wel. Daar komt bij dat je een relatief goedkope skivakantie in Karinthië kunt boeken.

plezier met vrienden wintersport

Met kerstmis een skivakantie boeken?

Als jullie met kerst er uit willen is een skivakantie zeker geen slecht idee. Kerstmis is wat vakanties betreft echter wel de duurste periode van het jaar. Betaal je voor een hotelkamer voor 4 personen in november bijvoorbeeld maar 40 euro per persoon. Met kerstmis kan dit wel een 70 euro per persoon per nacht zijn. Als je een wintersport chalet Oostenrijk met kerstmis wilt huren, is het verstandig dat al rond juli te doen. Alleen dan kan je kiezen uit de allermooiste accommodaties. Een wintersport accommodatie met sauna in Tirol bijvoorbeeld. Ook een leuk idee, een hotel met jacuzzi boeken. Ook in Oostenrijk vind je vele wellness hotels met jacuzzi op de hotelkamer.