10 leukste spelletjes vriendinnenweekend

Dit zijn zeker de 10 leukste spelletjes voor je vriendinnenweekend

Is het weer bijna tijd voor het vriendinnenweekend en ben je opzoek naar spelletjes die zorgen voor een hoop hilarische momenten? Wij hebben de 10 leukste spelletjes voor een vriendinnenweekend op een rijtje gezet. Zo heb je gegarandeerd een weekend vol plezier. Eerder publiceerden wij een artikel  met de 4 leukste spelletjes voor een vriendinnen dag of weekend.

Topparken Wellness Vakantie banner

Verboden woorden

Dit spel is fantastisch om in de avond te spelen in jullie vriendinnenweekend of vriendinnendag. Het is een heel eenvoudig spel dat zorgt voor hilarische momenten. Tijdens dit spel is het verboden om de hele avond bepaalde woorden te zeggen. Deze woorden kunnen jullie zelf samen verzinnen. Het is natuurlijk het leukst als de verboden woorden normaal gesproken veel worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld jullie hobby’s: paardrijden, shoppen, netflixen, dansen en uitgaan. Je kunt ook kiezen voor de namen van jullie partners. Als iemand één van de woorden tijdens deze zegt moet er een opdracht worden uitgevoerd. Ook deze kunnen jullie zelf verzinnen. Bijvoorbeeld een drankje in één keer achterover slaan, een gek dansje doen en deze opsturen naar al je contacten of een andere opdracht. Je denkt misschien dat dit spel je gemakkelijk af gaat maar je zult merken dat je de verboden woorden toch vaak per ongeluk gaat zeggen.

dames vermaken zich

Ik heb nog nooit

Dit is niet alleen een leuk spel maar je leert ook nog eens je vriendinnen een stuk beter kennen. Het is de bedoeling dat jullie onstebeurten zeggen: ik heb nog nooit…. de persoon die aan de beurt is moet dan iets opnoemen wat ze nog nooit heeft gedaan. Bijvoorbeeld ik heb nog nooit in een achtbaan gezeten. Iedereen dit dit wel heeft gedaan moet vervolgens een opdracht uitvoeren, bijvoorbeeld een slok drank nemen. Ook vertel je het bijbehorende verhaal. Een garantie op een paar geweldige anekdotes!

Crazy 88

Crazy 88 is een zenuwslopend spel waarbij je in team stegen elkaar gaat strijden. Verdeel de vriendinnen op in meerdere teams (teams van twee). Het is de bedoeling dat zo snel mogelijk alle 88 opdrachten worden uitgevoerd. Je kunt ervoor kiezen om het spel een uur te laten duren of langer. Iedere opdracht is één punt waard. Welk team dit als eerst lukt, heeft gewonnen. De opdrachten kunnen jullie zelf verzinnen maar je kunt ze ook van het internet af halen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor opdrachten als lak je nagels blauw, fotografeer een boot of maak een huis van karton. Het team verdeelt de taken. De één voer de opdracht uit en de ander filmt het. De filmpjes kun je later nog eens terugkijken met je vriendinnen en hier opnieuw lol aan beleven.Het spel is hartstikke leuk om te doen, uitdagend maar zorgt ook voor spannende momenten.

uitje met vriendinnen

Just Dance

Just Dance is een spel dat leuk is om met je vriendinnen te doen. Stof je oude Nintendo Wii af en start met dit spel! Zet je favoriete muzieknummer op en volg de stappen zodat je de juiste dansmoves maakt. Wie van jullie kan het beste dansen? Tijdens het dansen zie je ook hoeveel calorieën je hebt verbrand, weet je gelijk hoeveel extra glazen wijn je kunt drinken. Je kunt ook andere Wii games spelen met je vriendinnen. Andere aanraders zijn onder andere Quiz Party, TV Show King Party en You don’t Know Jack. Als je niet de beschikking hebt over een Nintendo Wii wees dan niet getreurd. Het is tegenwoordig ook mogelijk om het spel te downloaden op je mobiele telefoon. De app is verkrijgbaar op de app store van Apple en de playstore voor Android.

hotelspecials vriendinnenweekend banner

Wie ben ik?

Wie ben ik? is ook een fantastisch spel die zorgt voor geweldige momenten. Schrijf op een sticky note wie het is. Kies bijvoorbeeld voor Tess Milne, Monica Geuze of Eva Simons. Plak de notitie op de hoofd van de persoon die aan de beurt is. Ze moet dan zo snel mogelijk raden wie ze is. Ze mag vragen stellen maar alleen vragen waar ja of nee op geantwoord kan worden. Wie er het snelst heeft geraden wat wie ze is wint dit spel.

terrasje pikken vriendinnenweekend

Mouthguard Challenge

Met dit spel ben je gegarandeerd van een grappige avond. Misschien een beetje awkward maar tijdens dit spel is het de bedoeling dat je een klem in je mond stoppen. Deze zorgt ervoor dat je mond niet meer dicht gaat. Dan is het tijd om verschillende opdrachten uit te voeren. Zo moet je bijvoorbeeld verhaal vertellen wat bijna onmogelijk is met dat in je mond. Je vertelt het verhaal terwijl het kwijl eruit loopt. Hilarisch! Verder zitten er ook opdrachten bij dat je een glas water moet drinken of iets moet eten.

Truth or dare

Truth or dare is spannend spel die veel wordt gespeeld tijdens een vriendinnenweekend. Iedereen krijgt om de beurt de keus om te kiezen voor truth or dare. Oftewel de waarheid of durven. Als er gekozen wordt voor truth moet je een vraag in alle eerlijkheid beantwoorden. Wordt er voor dare gekozen dan moet je en opdracht uitvoeren, tenminste als je durft. Als je een vraag niet wilt of kunt beantwoorden of een opdracht niet uitvoert ontvang je geen punt. Bespreek van te voren tot hoever jullie willen gaan. Met truth or dare zorg je voor een geslaagd vriendinnenweekend.

Vertel Eens Vriendinnen Quiz

Dit spel kun je voor een paar centen online bestellen bij bol.com. Het is quiz speciaal gemaakt je vriendengroep en bevat hele leuke vragen maar ook opdrachten die uitgevoerd moeten worden. Met sommige vragen ga je echt de diepte in waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Zo zijn er vragen als wat is je dierbaarste jeugdherinnering? Wie was je eerste liefde en waar kan ik je snachts voor wakker maken? Het spel speel je met minimaal drie en maximaal acht vriendinnen. Dit kaartspel is een echte toevoeging op je vriendinnenweekend!

Drankspel, Vrouwen

Als je opzoek bent naar een activiteit waarbij alcohol in het spel zit is ‘vrouwen’ een uitstekende optie. Het enigste wat je hiervoor nodig hebt is een pak kaartspellen. Om de beurt pak je een kaart. Iedere vrouw die in het kaartspel zit heeft zijn eigen betekenis. De eerste vrouw betekent welke drank er gedronken moet worden. De tweede betekent het drankje inschenken. De vriendin die de derde vrouw trekt moet een slok nemen. Trek je de vierde vrouw dan moet je het glas in één keer leeg drinken.
Tip: Boek een verwenarrangement bij Landal GreenParks. Daar kan je een huisje met privé sauna en bar huren.

vriendinnen hebben plezier

Wat zit er in de doos?

Een ander leuk spel is wat zit er in de doos? De bedoeling is dat iedereen een voorwerp van thuis meenemt. Deze mag je niet aan de anderen laten zien. Iedereen stopt zijn voorwerp in de doos. Dit kan van alles zijn, een paar vieze sokken, een banaan, een tube tandpasta of een speelgoed spin. Wat voor voorwerp het is maakt niet uit. Iedereen moet om de beurt zonder te kijken voelen wat er in de doos zit. Schrijf op wat jij denkt te voelen. Wie uiteindelijk het meeste goed heeft geraden die wint dit spel. Maak gebruik van de meest rare producten zodat het een spel vol humor wordt.

hotelspecials vriendinnenweekend banner

Overnachten tijdens je vriendinnenweekend

Als je meerdere dagen erop uit gaat met je vriendinnen moet je natuurlijk wel ergen overnachten.  Indien je vriendinnengroep niet te groot is, kan je dat bijvoorbeeld doen in een huisje met bubbelbad.  Een huisje met jacuzzi, bubbelbad of privé sauna geeft net dat extra méér aan je vriendinnenweekend accommodatie. Zorg er in ieder geval voor dat je een huisje huurt met de mogelijkheid een spelletje te doen in één grote en gezellige ruimte. Een spelletjeskamer in je vakantiehuis is natuurlijk helemaal geweldig.