Fietsvakantie met je vriendinnen

Fietsen is leuk en gezond.

Ideaal om een fietsvakantie in eigen land te boeken.

Topparken Wellness Vakantie banner

Leuk vakantie idee met je vriendinnen? Boek een fietsvakantie Nederland.

Er zijn veel mogelijkheden. Ook voor een 3 of 5 daagse fietsvakantie in één van de mooie provincies van Nederland.


Van hotel naar hotel fietsen.

Bij de meeste korte fietsvakanties Nederland, fiets je van hotel. En een aantal Van der Valk, Bilderberg hotels en Fletcher hotels hebben zelfs speciale fietsarrangementen voor jouw fietsvakantie Nederland. Je kiest dan voor een 3, 4 of 5 daags fietsarrangement en fiets op je eigen fiets of huurfiets van hotel naar hotel. Voor fietsroutes en bagagevervoer kan worden gezorgd. Maaltijden zijn gedeeltelijk in deze arrangementen inbegrepen. Een overnachting in het hotel van aankomst is altijd inclusief.


Met een elektrische fiets

Heb je niet zo een goede fietsconditie? Je kunt natuurlijk ook op een elektrische fiets zo een fietsroute afleggen. Als jij echter met een vriendinnen groep een fietsvakantie boekt, is het wel zaak dat jullie allemaal hetzelfde type fiets gebruiken of afspraken maken over de snelheid waarmee je fietst. Een elektrische fiets kan nu eenmaal veel harder dan een stadsfiets en is ook beter geschikt om bijvoorbeeld de heuvels in Limburg op en te fietsen. Overigens kan je een hele fijne fietsvakantie boeken in Zuid-Limburg en met je vriendinnen daarna genieten van shoppen in bijvoorbeeld Valkenburg of Maastricht. En een dagje wellness in Arcen Thermaalbad is ook niet verkeerd.

fietsvakantie in de natuur

Je fiets bij het hotel huren

Indien je een fietsvakantie in Nederland wilt boeken maar je hebt geen eigen fiets, is er geen reden om af te zien van zo een actieve vakantie. Je kunt bij nagenoeg ieder hotel met fietsarrangement Nederland een sportfiets, stadsfiets of E-Bike huren. Zo kan je op een gegarandeerd goed onderhouden fiets genieten van je vriendinnen vakantie.


Deelnemen aan een georganiseerde fietsvakantie

Naast een fietsarrangement zijn er nog diverse andere manieren om je fietsvakantie in eigen land een leuke invulling te geven. Je kunt een individuele fietsvakantie Nederland via bijvoorbeeld TUI, Eigen-Wijze Reizen of Fital boeken of met je vriendinnen deelnemen aan een groepsfietsreis. Mogelijkheden te over. Het ligt natuurlijk ook wel een beetje aan de grootte van je vriendinnen groep wat haalbaar is. Dat geldt ook voor de door jullie of de reisorganisatie te boeken overnachtingen.


Weekendje weg op de fiets

De fietssport leent zich natuurlijk ook prima voor een weekendje weg en als vriendinnen groep kan je dat natuurlijk prima zelf organiseren. En als je met een groep een hotel boekt, valt er vaak te praten over een korting.

single fietsvakantie

In een all inclusive hotel Nederland verblijven?

Wil je tijdens je fietsvakantie in een all inclusive hotel met wellness faciliteiten verblijven? Ook dat is mogelijk. Er zijn in Nederland meer dan 10 hotels met spa, zwembad, wellness waar je op all inclusive basis kunt overnachten. Die verwen hotels bieden meestal geen fiets arrangement aan maar je kunt daar of in de directe omgeving meestal wel een goede fiets huren. Ook voor een vriendinnen groep. Dan kan je met een relevante fietskaart je eigen fietsvakantie of fietsweekend samenstellen. Deze is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de ANWB. Bij de receptie van het hotel zijn vaak gratis kaarten van de omgeving verkrijgbaar.